top of page

Hoe kies ik de beste broker?

Iedereen die wil handelen op de beurs heeft een broker nodig. In dit artikel gaan we in op volgende onderwerpen:

 1. Korte samenvatting

 2. Wat is een broker?

 3. Belangrijkste kenmerken van brokers

 4. Welke brokers zijn er?

 5. Banken

 6. Saxo Bank (voormalig BinckBank)

 7. Bolero

 8. LYNX

 9. Mexem

 10. DEGIRO

 11. BUX

 12. Hoe doen we het zelf?

 13. Hoe een rekening aanmaken?

 14. Tips


Korte samenvatting

Dit hoofdstuk is de korte versie van het volledige artikel.


Een overzicht van de besproken brokers met de belangrijkste kenmerken:

Op basis van onze ervaringen en ontvangen feedback. Als u op zoek bent naar

 • Een high end broker ==> Bolero

 • Een flexibele all-round broker ==> LYNX of Mexem

 • Een discount broker ==> DEGIRO


Wat is een broker?

Zelf kunnen we niet rechtstreeks handelen op de beurs. Hiervoor hebben we een tussenpartij nodig die namens ons handelt. Dit is dan uw broker.


Het hele concept van handelen op de beurs kan u vergelijken met een veiling:

 • De beurs is in deze vergelijking de veilingmeester: Deze zorgt dat het hele proces van kopen, verkopen en prijsbepaling vlot verloopt en dat elke transactie goed verwerkt wordt.

 • De plaatsen op de beurs (veiling) zijn beperkt. Niet iedereen kan rechtstreeks kopen of verkopen. Dit wordt enkel uitgevoerd door professionele partijen (brokers).

 • Op deze veiling worden er enkel financiële producten verhandelt: aandelen, obligaties, indexfondsen

U heeft dus een broker nodig om te kunnen handelen op de beurs. Waarop moeten we letten om een goede broker te kiezen?


Belangrijkste kenmerken van brokers

Hieronder zijn de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij uw zoektocht naar de ideale broker.

 1. Transactiekosten: Brokers bieden een financiële dienst aan. Via de transactiekost betaal je hen voor deze dienst. Bij elke handeling, zoals de aankoop van aandelen, betaal je een bepaalde kost. Te hoge kosten zullen op langere termijn een negatieve impact hebben op het rendement. Te lage kosten zijn ook niet altijd goed. Het is belangrijk om te weten hoe uw broker verdient aan u.

 2. Aanbod: Dit zijn de verschillende producten die u kan kopen bij een broker. Dit kan zeer divers zijn. Sommige brokers bieden enkel Europese producten aan waar anderen een veel groter internationaal bereik hebben. Sommige brokers specialiseren in één bepaald financieel product en bieden enkel dit product aan (bvb. Fondsen). Het is moeilijk om 1 score op dit kenmerk te kleven, dit is namelijk sterk afhankelijk van welke producten u wenst te verhandelen. In onze analyse lag de focus voornamelijk op aandelen en ETF's. Hou hier rekening mee indien uw focus bij andere producten (bvb. Fondsen) ligt.

 3. Gebruiksgemak & Service: Hoe gemakkelijk werkt hun platform of software. Kan u er vlot mee werken of ziet alles er Chinees uit? Is er een service desk die u kan helpen wanneer u met een vraag/probleem zit en hoe snel wordt er gereageerd? Moet u nog extra administratieve verplichtingen naar de fiscus aangeven?

 4. Betrouwbaarheid: U vertrouwt een deel van uw geld toe aan uw broker net zoals u dat bij een bank zou doen. Het is essentieel dat je kan vertrouwen op uw broker. Dit geldt zowel naar het bedrijf (hebben ze een goede reputatie en lange staat van dienst?), maar ook naar hun diensten/platform (is de dienst altijd beschikbaar of hebben ze soms last van netwerkstoringen?).

Welke brokers zijn er?

Er is een divers aanbod van brokers. Daarbij komt dat elke broker uniek is waardoor een eenvoudige vergelijking niet evident is.


In dit hoofdstuk lijsten we de meest relevante met hun voor- en nadelen. We beperken ons hierbij tot de brokers die we zelf gebruikt en getest hebben de voorbije vijf jaar.Banken

De meeste banken bieden beleggingsproducten aan. Het beleggingsfondsen is het best gekende product. Naast de fondsen is het ook mogelijk om een beleggingsrekening te openen waarmee u financiële producten kan kopen op de beurs.

 1. Transactiekosten: de kosten bij een bank zijn doorgaans veel hoger in vergelijking met (online) brokers. Vaak komt het voor dat de kost per transactie laag is, maar dan hanteren ze een jaarlijks tarief op uw volledige beleggingsrekening. Let hiervoor op! Jaarlijkse procentuele tarieven lijken op het eerste gezicht laag, maar op de lange termijn kan dit zeer hoog oplopen. Dit geldt ook voor de beleggingsfondsen.

 2. Aanbod: Afhankelijk van bank tot bank. Veelal is het aanbod beperkt tot obligaties, indexfondsen, actief beheerde fondsen of aandelen uit Europe en USA.

 3. Gebruiksgemak & Service: Afhankelijk van bank tot bank. Als u al klant bent bij de bank voor andere diensten/producten kan u de vergelijking maken met de service die u daar krijgt.

 4. Betrouwbaarheid: Door hun jarenlange staat van dienst en ervaring in de sector verkiezen veel mensen om te beleggen via hun bank.

Onze mening

De kosten die worden aangerekend bij banken zijn doorgaans te hoog om competitief te zijn met andere brokers. Zeker als er jaarlijkse procentuele tarieven worden toegepast verliest u op de lange termijn een groot deel van uw rendement.


Daarnaast zijn we op vandaag al in grote mate afhankelijk van onze bank. Stel dat uw bank in slechte papieren komt te zitten, heeft u naast moeilijk toegang tot uw zicht- en spaarrekening misschien ook moeite om toegang te krijgen tot uw beleggingsrekening.


Service, in onze ervaring, is doorgaans goed. Tenzij u een dienst of fonds wil afsluiten. Zo heb ik eens 4 weken moeten wachten om geld te ontvangen uit de verkoop van een fonds. Bij een andere bank (& ander fonds) duurde dit ook 2 weken. Bij online brokers gebeurt dit doorgaans op 1 à 3 werkdagen.Saxo Bank (Voormalig BinckBank)

BinckBank stond jaren gekend als één van de betere high-end brokers in België en Nederland. Eind 2018 werd aangekondigd dat Binck zou worden overgenomen door Saxo Bank, een Deense zakenbank. Sinds de overname zijn de reacties van de klanten gemengd.


De transitie naar het nieuwe platform van Saxo werd afgerond eind 2021. Hierdoor is het nog te vroeg om een finaal beeld te geven over hoe het platform zich verhoudt ten opzichte van andere brokers.

 1. Transactiekosten: Saxo is één van de duurdere online brokers. Niet ideaal als u vaak handelt of belegt met een klein vermogen. Een overzicht van hun tarieven vindt u hier.

 2. Aanbod: Het aanbod is sterk uitgebreid sinds de overname van BinckBank. Er is een brede waaier aan financiële producten verhandelbaar overheen de meest courante beurzen (USA, EU, Londen, Japan, Canada, Australië, Hong Kong, etc.). Sommige producten, die als riskant worden beschouwd, worden afgeschermd van de klanten en zijn dus niet verhandelbaar. Het volledig overzicht kan u terugvinden in de link hierboven (bij tarieven).

 3. Gebruiksgemak & Service: Zowel de website als de GSM app zijn logisch opgebouwd en intuïtief om mee te werken. Tijdens en kort na de overgang van Binck naar Saxo zijn er veel klachten gekomen over het platform en de snelheid van de service tijdens de overdracht. Mogelijke oorzaak is de grote hoeveelheid aan vragen tijdens zo'n overgangsperiode. Zelf heb ik hier geen hinder van ondervonden. Via de digitale weg werd ik binnen een dag geholpen met mijn vraag. Via het telefonisch kanaal moest ik eenmalig 10 minuten wachten, wat acceptabel is na de werkuren.

 4. Betrouwbaarheid: Saxo, de Deense bank, bestaat al 30 jaar. Als bank heeft een jarenlange staat van staat van dienst en goede reputatie. De reputatie op de Belgische en Nederlandse markt is nog niet geweldig. BinckBank deed het jaren voortreffelijk en de klanten verwachten niets minder. Tijd zal uitwijzen hoe Saxo reageert op deze uitdaging.

Onze mening

Gezien de jarenlange staat van dienst en ervaring gaan we er voorzichtig vanuit dat Saxo de pijnpunten van de overname kan verwerken en achter zich laten. Als ze hun service niveau kunnen opkrikken naar het 'Binck-niveau', kunnen ze opnieuw één van de beter high-end brokers worden.


Het grootste minpunt van de broker zijn de hogere tarieven. Deze waren bij BinckBank iets lager, meer in lijn met dichtste concurrent Bolero.Bolero

Bolero is, naast Saxo, ook een high-end broker. Bolero is het investeringsplatform van KBC. Het platform wordt al lang zeer goed onthaald door de klanten. Dit werd meermaals beloond met de prijs 'Broker van het jaar' (2015-2019).

 1. Transactiekosten: De kosten die worden aangerekend bij Bolero zijn hoog, maar (meestal) iets lager dan bij Saxo. Niet ideaal als u vaak handelt of belegt met een klein vermogen. Een overzicht van hun tarieven vindt u hier.

 2. Aanbod: Er is een brede waaier aan financiële producten verhandelbaar overheen de meest courante beurzen (USA, EU, Londen, Japan, Canada, Australië, Hong Kong, etc.).

 3. Gebruiksgemak & Service: Zowel de website als de GSM app zijn logisch opgebouwd en intuïtief om mee te werken. Op het platform wordt er informatie gedeeld over nieuws in de markt, strategieën en analyses. Dit kan handig zijn om bij te leren. Voor bepaalde markten (Luxemburg, Griekenland, Hong Kong, Japan en Australië) moeten orders wel telefonisch ingelegd worden. Hier wordt geen meerkosten voor aangerekend. Telefonisch werden we steeds vlot geholpen. Nooit meer dan 5 minuten moeten wachten, zowel tijdens als na de werkdag.

 4. Betrouwbaarheid: Bolero heeft een sterke naam als online broker opgebouwd door hun jarenlange staat van dienst. Het feit dat ze eigendom zijn van KBC, één van de betere Belgische banken, geeft extra vertrouwen.

Onze mening

Bolero is op moment van schrijven (begin 2022) de beste high-end broker. In aanbod en gebruiksgemak leunen ze dicht aan bij Saxo.


De grootste verschillen tussen de twee zijn

 • Iets lagere prijzen bij Bolero

 • Iets beter serviceniveau bij Bolero

 • Extra informatie en hulpbronnen bij BoleroLYNX

LYNX is een online broker die het beleggingsplatform van Interactive Brokers (IB) aanbiedt aan beleggers in heel Europa. Het platform van IB is één van meest uitgebreide en meest gebruikte ter wereld. De focus van LYNX ligt met name op de ervaren en actieve belegger.

 1. Transactiekosten: Dankzij de grote schaal van het IB-platform kunnen de kosten lager gehouden worden in vergelijking met Saxo/Bolero. Een overzicht van hun tarieven vindt u hier.

 2. Aanbod: Zeer uitgebreid aanbod dankzij IB-platform. Elk type product kan verhandeld worden en dat op bijna elke beurs van de wereld. In totaal behelst het aanbod 135 verschillende beurzen in 33 landen in 23 valuta's.

 3. Gebruiksgemak & Service: De banklicentie van LYNX is geen Belgische (zoal Bolero en Saxo) maar een Nederlandse. In de praktijk maakt dit geen verschil. Als Belg moet je dit wel aangeven bij de fiscus én aan de Nationale Bank. Een kleine extra administratieve stap dus. LYNX heeft een goede reputatie wat betreft service, zeker het feit dat je hen via chat kan bereiken is een pluspunt ten opzichte van veel andere brokers. Ook bij LYNX hebben we nooit lang moeten wachten op chat/telefonisch antwoord op onze vragen. Net als Bolero biedt LYNX marktinformatie, trading strategieën en webinars aan waardoor de beleggers kunnen bijleren. De app op uw GSM is in eerste instantie vrij basis maar deze kan geconfigureerd worden naar uw voorkeuren. Op deze manier kan allerlei informatie toegevoegd of verwijderd worden dat voor u belangrijk is. LYNX laat de gebruiker de keuze tussen twee manieren om de portefeuille te raadplegen en te handelen. Beiden kunnen steeds door elkaar gebruikt worden.

 4. Het 'LYNX Basic' platform. Dit platform is toegankelijk via uw browser. Dit is een intuïtief, gebruiksvriendelijke weergave dat voldoet aan de noden van de meeste beleggers.

 5. TWS of Trader WorkStation. Dit is een professionele weergave voor meer geavanceerde beleggers. Dit is een programma dat enkel op uw PC geïnstalleerd kan worden.

 6. Betrouwbaarheid: LYNX is actief in België sinds 2006 en heeft in die tijd een sterke reputatie opgebouwd als online broker. Een groot aantal 'Beste (Online) broker' awards zijn hier het bewijs van. Interactive Brokers, waarvan LYNX het platform aanbiedt, is ook een reputabel (beursgenoteerd) bedrijf dat al 44 jaar actief is als broker.

Onze mening

LYNX is een ideaal platform voor een groot aantal beleggers. De lage kosten en grote aanbod zijn een meerwaarde voor elk type belegger. Als er nood is om meer professionele tools te gebruiken, of wanneer u als belegger groeit, kan het Trader Workstation (TWS) gebruikt worden.


De beschikbaar gestelde informatie (bvb. Webinars) laten de klanten toe om meer te leren en ook hoe het TWS te gebruiken. Zo kan een beginnend belegger op termijn, na het opdoen van enkele jaren ervaring, meer technisch onderlegd worden en heeft hij/zij direct sterkere tools ter beschikking.Mexem

Mexem is een online broker die, net als LYNX, het beleggingsplatform van Interactive Brokers (IB) aanbiedt aan beleggers. Hun geografische focus is Europa, Midden-Oosten en Afrika. Omdat ze hetzelfde platform als LYNX gebruiken, zijn veel elementen gelijkaardig als hierboven beschreven.

 1. Transactiekosten: De kosten bij Mexem zijn over de hele lijn iets lager dan bij LYNX. Hoe groot het verschil is, is afhankelijk van de gekozen markten en producten. Een overzicht van hun tarieven vindt u hier

 2. Aanbod: Het aanbod is exact hetzelfde als bij LYNX.

 3. Gebruiksgemak & Service: Mexem heeft een banklicentie in Cyprus. Net zoals bij LYNX (NL) maakt dit in de praktijk geen verschil. Als Belg moet je dit wel aangeven bij de fiscus én aan de Nationale Bank. Een kleine extra administratieve stap dus. Net als LYNX heeft Mexem ook een 'Basic' handelsplatform (voor iedereen) en het Trader WorkStation voor de meer geavanceerde belegger. Ook de app op de GSM is hetzelfde. De service is Nederlandstalig binnen de kantooruren, erbuiten is het Engelstalig. Contact verloopt via mail, tickets of telefoon. Chat is niet mogelijk bij hen. Soms zijn er iets langere wachttijden voor u een antwoord krijgt op uw vraag.

 4. Betrouwbaarheid: Mexem is reeds actief als broker sinds 1986 en heeft dus al een lange staat van dienst. Door sommigen wordt er argwanend gekeken omdat het bedrijf een licentie heeft in Cyprus. Cyprus is een lid van de Europese Unie waardoor dezelfde Europese wetten van toepassing zijn als in België en Nederland. Ze schikken zich ook naar de Amerikaanse financiële wetgeving wat een voorwaarde is om samen te werken met Interactive Brokers.

Onze mening

Net als LYNX is Mexem een ideaal platform voor een groot aantal beleggers. Het grootste verschil tussen beiden zit hem in volgende zaken:

 • De kosten bij Mexem zijn iets lager dan bij LYNX

 • Service niveau bij LYNX is beter dan bij Mexem

 • Licentie van Mexem komt uit Cyprus, die van LYNX uit Nederland

Dat laatste punt maakt voor ons niet zoveel uit, maar als u een voorkeur heeft voor bedrijven dichter bij huis zou dit kunnen meespelen. Voor ons komt het neer op de afweging tussen kosten en service.DEGIRO

DEGIRO is een Nederlandse discount broker. Hun handelsmerk is om de kosten voor de klanten zo laag mogelijk te houden. Het bedrijf is in 2013 ontstaan en is intussen actief in 18 landen. In 2020 zijn ze gefusioneerd met flatex. Sindsdien zijn ze ook beursgenoteerd in Duitsland onder de naam flatexDEGIRO.

 1. Transactiekosten: De kosten bij DEGIRO zijn zeer laag. Sommige transacties zijn zelfs gratis. Zo kan u bijvoorbeeld maandelijks een gratis aankoop uitvoeren van een ETF uit hun kernselectie. Een overzicht van hun tarieven vindt u hier Hoe verdient DEGIRO geld als ze amper kosten aanrekenen aan de klanten?

 2. Naast de verschillende kosten die ze wel aanrekenen, verkopen ze ook de order flow. Dit wil zeggen dat ze alle informatie over de orders van hun klanten doorverkopen naar andere handelaren. In Nederland mag dit niet, maar volgens Duitse wetgeving wel. Zolang dit wettelijk kan, zal DEGIRO de kosten laag kunnen houden. Mocht dit ooit veranderen, zullen ze verplicht zijn om hun kosten te verhogen. Let op: zelfs als er geen transactiekost is, blijft steeds de beurstaks van toepassing voor Belgen (0,35% op totale bedrag).

 3. Daarnaast lenen ze de aandelen van klanten. Hierdoor krijgen ze extra inkomsten, maar dit komt met een kleine extra risico voor de klanten. Als u kiest voor een 'Custody' account dan kunnen ze dit niet doen. Let op: bij een custody account stijgen bepaalde kosten. Controleer of deze van toepassing zijn voor u.

 4. Aanbod: DEGIRO heeft een vrij ruim aanbod. De meest courante financiële producten kunnen verhandeld worden en de meest courante beurzen (+-50) zijn toegankelijk. Als u een 'Custody' account koos, is het aanbod iets beperkter maar nog steeds ruim voldoende voor de meeste beleggers.

 5. Gebruiksgemak & Service: Zowel de website als de GSM app zijn logisch opgebouwd en intuïtief om mee te werken. Net als bij LYNX en Mexem heeft DEGIRO een banklicentie in Nederland. Als Belg moet je dit aangeven bij de fiscus én aan de Nationale Bank. Een kleine extra administratieve stap dus. Contact met medewerkers van DEGIRO loopt zo goed als altijd per mail. Telefonisch contact is mogelijk maar er wordt gevraagd dat dit enkel wordt gebruikt voor dringende vragen die niet kunnen wachten.

 6. Betrouwbaarheid: DEGIRO bestaat ongeveer 9 jaar en is sinds het ontstaan enorm gegroeid. Het is de favoriete broker van een grote groep beleggers voor wie lage kosten het allerbelangrijkste is. Het feit dat ze order flow (informatie over klantorders) doorverkopen aan derde partijen is een voor sommige klanten de aanleiding geweest om een andere broker te gaan zoeken.

Onze mening

DEGIRO is de beste discount broker van het moment. Toegang tot een vrij ruim aanbod aan messcherpe prijzen. De scherpe prijzen kunnen ze hanteren omdat ze enerzijds inboeten op service en anderzijds de order flow van hun klanten doorverkopen aan derde partijen.


Het verkopen van de orderflow is een ethische en vertrouwenskwestie. Wil je als klant dat andere partijen inzicht hebben in uw orders voor ze uitgevoerd zijn? Als u werkt met marktorders kan u hierdoor een slechtere aankoop/verkoop bekomen. Aan klanten van DEGIRO raden wij steeds aan om met LIMIT orders te werken.


DEGIRO is wat ons betreft de beste optie voor zij die willen beginnen met beleggen en nog geen groot vermogen hebben. Als u net begint met beleggen is het vermijden van kosten een grote troef.BUX

BUX is net als DEGIRO een discount broker. Het bedrijf werd opgericht in 2014, heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is actief in 10 landen. BUX werkt samen met Nederlandse bank ABN AMRO. BUX profileert zich als de nieuwe hippe beleggingsapp en focust zich daarmee eerder op de jongste generatie beleggers.

 1. Transactiekosten: Net als bij DEGIRO zijn de kosten zeer laag. Het is ook mogelijk om te handelen zonder transactiekost. Deze transacties worden in bulk uitgevoerd op het einde van de werkdag. Het overzicht van hun tarieven vindt u hier. BUX haalt zijn inkomsten uit het uitlenen van aandelen. Dit kan je als klant niet voorkomen, je moet ermee akkoord gaan in de algemene voorwaarden.

 2. Aanbod: Het aanbod bij BUX is het meest beperkt van alle brokers die hier worden besproken. De voornaamste aandelen (EU/VS) en ETF's (EU) kunnen verhandeld worden.

 3. Gebruiksgemak & Service: BUX kan enkel worden gebruikt via de app op uw smartphone. Ze app is logisch opgebouwd en intuïtief om mee te werken. Net als bij LYNX, Mexem en DEGIRO heeft BUX een licentie in Nederland. Als Belg moet je dit aangeven bij de fiscus én aan de Nationale Bank. Een kleine extra administratieve stap dus. Hulp of afstand is mogelijk via mail en chat

 4. Betrouwbaarheid: Van alle brokers hier vermeld is BUX het jongste en kleinste bedrijf. Ze zetten in op snelle groei en breiden uit naar verschillende landen. Dit kost veel geld terwijl ze zelf nog geen winst maken. Hun partnerschap met ABN AMRO geeft een boost aan hun betrouwbaarheid.

Onze mening

BUX heeft een leuke app en zeer lage kosten. Het aanbod is echter beperkt en het feit dat je enkel en alleen kan werken met je smartphone is voor ons een te grote beperking. Het is niet mogelijk om het uitlenen van aandelen tegen te gaan, hier zit namelijk hun verdienmodel. Dat wil zeggen dat uw aandelen gebruikt kunnen worden door anderen om te shorten. Dit is niet in uw eigen belang en daarom niet wenselijk. Ze zijn sterk aan het groeien naar andere landen en dit brengt grote kosten met zich mee. Op dit moment maken ze nog geen winst. Als de groei niet loopt zoals verwacht zou het bedrijf in problemen kunnen geraken... iets wat we willen vermijden bij een bedrijf waar we een deel van ons vermogen aan toevertrouwen.Hoe doen we het zelf?

Zelf hanteren we allebei verschillende methodes.


De aanpak van Hendrik gaat voor eenvoud: één broker, Mexem.

 • Eenvoudig te beheren: 1 rekening, 1 login, 1 platform

 • Groot aanbod aan goede prijzen

 • Toegang tot geavanceerd handelsplatform

De aanpak van Willem gebruikt meerdere brokers: LYNX, Bolero en DEGIRO.

 • LYNX: Groot aanbod aan goede prijzen en toegang tot geavanceerd handelsplatform

 • DEGIRO: Maandelijks gratis beleggen in ETF's

 • Bolero: Bepaalde producten zijn goedkoper op Bolero dan op LYNX en toegang tot extra informatie

Elke broker heeft zijn eigen troeven. Daarnaast is het spreiden over brokers ook een diversificatie van uw risico tussen de brokers. Het nadeel is dat u meerdere rekeningen, logins hebt en dat u met verschillende platformen moet leren werken.Hoe een rekening aanmaken?

Een rekening aanmaken gaat bij elke broker vrij snel. Elke broker zal persoonlijke informatie van u vragen. De wetgeving verplicht hen dit te doen. Zo zullen ze zeker vragen naar een kopij van uw paspoort en een attest van woonst. Een tip voor de Belgen: attest van woonst kan u via deze link bekomen.


Het volledig aanmaken en goedkeuren van een rekening kan wel enkele werkdagen duren. Er moet een manuele tussenkomst plaatsvinden dus in één weekend kan u geen account aanmaken.


Saxo Bank

Klik hier om een account aan te maken

 1. Klik op 'Create account'

 2. Vul uw gegevens in en selecteer het juist land

 3. Klik op 'Continue'

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.


Bolero

Klik hier om een account te maken

 1. Klik op aanmelden via Itsme of e-ID

 2. Selecteer of u een persoonlijke rekening wenst of een rekening wil aanmaken met uw partner

 3. Meld je aan

 4. Vul uw gegevens op de verschillende tabbladen

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.


LYNX

Klik hier om een account te maken. Via deze link ontvangt u €100 gratis transactietegoed (en wij ook). Dat wil zeggen dat uw eerste transacties gratis zijn.

 1. Vul uw gegevens in en klik op 'Naar de volgende stap'

 2. Vul uw gsm-nummer in en klik op 'Ontvang SMS-bevestiging'

 3. Type de ontvangen code in de balk en klik op 'Registratie verifiëren'

 4. Vul daarna uw gegevens in op de verschillende tabbladen

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.


Mexem

Klik hier om een account te maken

 1. Vul uw gegevens in

 2. Klik op 'Open rekening'

 3. Doorloop de verschillende tabbladen en upload de nodige documenten

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.


DEGIRO

Klik hier om een account te maken. Via deze link ontvangt u €20 gratis transactietegoed (en wij ook). Dat wil zeggen dat uw eerste transacties gratis zijn.

 1. Klik op 'Open een rekening'

 2. Vul de juiste gegevens in

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.


BUX

Klik hier om een account te maken

 1. Klik op 'Maak je account aan'

 2. Vul de juiste gegevens in

Van daaruit zal u een email ontvangen met informatie over de volgende stappen.Tips

 • Focus niet enkel op kost. Lagere kosten, of helemaal geen kosten, zijn niet noodzakelijk beter.

 • Als je tijdelijk niet belegt bij uw broker, is het mogelijk dat uw broker een negatieve rente rekent op het geld dat je (nog) niet hebt belegd. Als je veel cash wil aanhouden op je beleggingsaccount, vraag je dit best even aan de support dienst.

 • Let op voor brokers die CFD's aanbieden in plaats van aandelen. Als u een aandeel koopt, dan koopt u een eigendomsbewijs van een bedrijf. Met een CFD koopt u een tijdelijk product waarmee u kan gokken op de richting van de koers. CFD's = gokken. Dit is niet beleggen. 90% van de particuliere beleggers maakt structureel verlies met CFD's. Vermijden dus.

 • Bent u volledig nieuw bij beleggen, begin dan best met één broker. Leer het platform kennen, leer de beurs kennen, doe wat verder onderzoek. Na verloop van tijd zal u een beter inzicht krijgen in wat u (mogelijks) mist bij uw huidige broker. Op basis van die ervaring zal u beter een nieuwe of extra broker kunnen kiezen.

 • Dit artikel beperkt zich tot brokers waar we zelf ervaring mee hebben. Er zijn nog andere brokers die misschien een betere match zijn voor uw belegginsdoelen. Een overzicht van niet besproken brokers:

 • Keytrade

 • Deutsche Bank

 • Argenta

 • Belfius

 • Medirect

 • ING

 • Aarzel niet om hulp te vragen aan de service desk van uw broker. Wat voor u een moeilijke vraag lijkt, is voor hen alledaagse kost. Zij kunnen u snel wegwijs maken bij uw vragen of problemen. Zo bent u ook zeker dat u de juiste informatie hebt.


Veel succes!


252 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page